وي گفت: افرادي مانند رازي، جورجاني، بيروني افرادي هستند که در گذشته افتخارات زيادي در زمينه توليد علم داشتهاند.
معاون فناوري رئيسجمهوري اضافه کرد: هر چند که در مقطع کوتاهي از ايران از جايگاه علمي دور شديم ولي پس از انقلاب اسلامي به جايگاه توليد علم خود دست پيدا کردهايم و توانستهايم در زمينههاي مختلف افتخارهاي زيادي را کسب کنيم.
سلطانخواه گفت: کارهاي بزرگي را امروزه پزشکان در عرصه علم انجام ميدهند و در زمينه طراحي، توسعه، مهندسي پزشکي، توليد داروها، سنتز داروهاي جديد و توليد سلولهاي جديد بنيادي، بکارگيري علم بيوتکنولوژي در تحقيقات توسط محققان و پژوهشگران در اين حوزه رشد چشمگيري را داشته است.
وي گفت: دستاوردهاي بزرگي که در کشور حاصل شده است همگي موجب ارتقاء نظام سلامت شده است و ما نبايد فراموش کنيم که همه اين دستاوردها در حالي حاصل شده است که قبل از انقلاب اسلامي شاهد حضور پزشکان عمومي هندي در سراسر کشور بودهايم. بسياري از اين پزشکان هندي در شهرهاي کوچک و بزرگ مستقر بودند و ايرانيان را معاينه ميکردند. در حالي که امروز تربيت پزشکان متخصص ايراني موجب ارتقاء سلامت در کشور شده است و ما شاهد اجراي طرح پزشک خانواده در شهرهاي کوچک و روستاهاي کشور هستيم.
سلطانخواه گفت: اين گونه جشنوارهها علاوه بر اينکه بستر مناسب براي رقابت مبتکران و محققان در حوزههاي مختلف علم و علوم پزشکي فراهم ميکند اين امکان را هم براي بنياد ملي نخبگان فراهم ميکند که تعدادي از اين افراد برتر و نخبگان را در اين اوضاع مورد شناسايي قرار دهد.
وي اضافه کرد: تا به حال 165 نفر از برگزيدگان اين جشنواره از اعتبار پژوهش نوآوري بنياد ملي نخبگان بهره بردهاند و 29 نفر از برگزيدگان دانشجويي از جشنواره دانشجويي، 32 نفر از اعتبار مرحوم کاظمي آشتياني ويژه استادياران بنياد ملي نخبگان استفاده کرده است.
سلطانخواه گفت: سعي شده است که برنامه جامع براي حمايت هاي مالي و معنوي صورت گيرد و اساتيد و استعدادهاي برتر نخبگان از اين حمايتها استفاده کنند و نشستهايي با اين افراد برگزار کنيم تا از ايدهها و نظرات آنها براي بهتر شدن و همچنين حمايت هاي بنياد استفاده کنند.
معاون فناوري رئيسجمهوري گفت: باور داريم افراد برتر، نخبه و علاقهمند بتواند فرصت گرهگشايي در برخي از امور را داشته باشند.
سلطانخواه گفت: برگزيدگان اين جشنواره دستاوردهاي خود خدمات ديگري از بنياد با توجه به شرايط و موقعيت اين افراد در نظر ميگيرد.
وي گفت: 96 درصد بودجه بنياد ملي نخبگان صرف ارائه خدمات نخبگان در استعدادهاي برتر مي شود و دولت از حمايتهاي ملي نخبگان دريغ ندارد و هميشه کمک ميکند.
وي افزود: 50 نفر اول برگزيده آزمون دوره کارشناسي ورود به دانشگاه در رشته علوم پزشکي را سعي داريم افزايش دهيم. از افراد برتر آزمون جامع علوم پايه پزشکي حمايت ميکنيم.
معاون فناوري رئيسجمهوري گفت: فراهم سازي مسير سربازي براي استعدادهاي برتر يکي ديگر از کارهايي است که بنياد ملي نخبگان انجام ميدهد و با ستاد کل نيروهاي مسلح هماهنگي شده است که به جاي اينکه اين افراد مسير سربازي معمولي را در پادگانها بگذرانند وقت خود را براي تحقيق در موضوعاتي که صنايع دفاع نيازمند آن است متمرکز کند.
سلطانخواه افزود: استفاده از وضعيت تعاونيهاي کشور يکي ديگر از حمايتهاي معنوي بنياد ملي نخبگان از استعدادهاي برتر است که با وزارت تعاون و بانک توسعه تعاون هماهنگ شده است و ارائه تسهيلات به تعاونيهاي دانشگاهيان براي تسهيل اشتغال نخبگان فراهم شده است و خوشبختانه تعاونيهاي دانشگاهيان شکل گرفته و از اين تسهيلات ميتوانند بهرهمند شوند.
وي اضافه کرد: قانون حمايت از شرکتهاي دانش بنياد نيز از ديگر مسائلي است که بنياد ملي نخبگان مطرح کرده است. تکميل چرخه توسعه عمل منجر به فناوري و توسعه شده است به کمک اين عزيزان انجام مي شود و سعي داريم که حاصل علم و پژوهش که در کشور انجام ميشود سود و منفعت ان براي مردم باشد و مردم حاصل اين سرمايهگذاريهاي علمي را در زندگي خود ببينند.
وي گفت: دانش پزشکي قابليت خيلي بالاتري را براي تحقيق دارد و متقاضي عرضه و توليد علم و فناوري يکي است و اين علم پزشکي با علوم ديگر تفاوت دارد.دستاوردهايي که در علم پزشکي ايجاد ميشود مستقيماً در بخش سلامت استفاده ميشود.
معاون فناوري رئيسجمهوري اضافه کرد: طرح توسعه داروهاي وارداتي ساخت داروهاي نوترکيب، استفاده از روش سلول درماني براي بيماران صعبعلاج و توليد واکسن آنفلوانزا و ساخت تسهيلات پزشکي با کمک وزارت بهداشت و همکاري معاونت علمي و فناوري ايجاد شده است.
سلطانخواه گفت: سعي داريم که از تمام ظرفيت علمي کشور استفاده شود و ايران در منطقه به يک قطب گردشگري سلامت تبديل شود و افرادي که از کشورهاي ديگر براي درمان به ايران ميآيند هم از نظر علمي و هم از نظر دين و مذهب پزشکان استفاده کنند.202
انتهای پیام/